Project Description

STUDIU COMPARATIV IASI-CHISINAU, PRIVIND COPILUL AFLAT IN DIFICULTATE

Finantat prin fonduri europene in cadrul Programului de Vecinatate Romania-Moldova – Phare CBC 2005

Descrierea pe scurt a proiectului

Unul din obiectivele principale ale acestui proiect a fost realizarea unui studiu comparativ Iasi-Chisinau privind copilul abandonat si aflat in diverse sisteme de protectie sociala. Studiul cuprinde legislatie, forme de protectie, studii de caz, obstacole, servicii sociale oferite si propuneri pentru imbunatatirea cadrului actual. Studiul va deveni astfel un instrument util privind politicile sociale care se vor elabora pentru aceasta regiune.

De asemenea, cursul de formare prevazut in cadrul proiectului privind tehnici de lucru cu copiii aflati in sistemul de protectie, a condus la cresterea capacitatii persoanelor participante (structuri guvernamentale, ONG din Iasi si Chisinau) pentru a oferi servicii de cea mai buna calitate beneficiarilor directi: copii aflati in centre de zi, plasament, adoptie sau asistenta maternala.

Rezultatele obtinute

1000 de exemplare ale studiului comparativ;

1000 specialisti (asistenti sociali, psihologi, juristi, coordonatori programe) in protectia drepturilor copilului din sistemul guvernamental si O.N.G. din Iasi si Chisinau au primi gratuit studiul comparativ privind protectia copilului abandonat;

15 – specialisti din O.N.G.-uri si din cadrul Directiilor de Asistenta Sociala din Iasi si Chisinau au beneficiat de formare privind tehnici de lucru cu copilul aflat in sistemul de servicii sociale, plasament, asistenta maternala, adoptie;

10.000 de copii din Iasi si Chisinau aflati in sistemul social de protectie vor primi servicii mai bune si vor avea sansa unui viitor mai bun.

Impact pe termen scurt si pe termen lung.

Studiu comparativ realizat a oferit o imagine prezenta a fenomenului si cuprinde recomandari specifice pentru viitoarele strategii de rezolvare a problemei copiilor abandonati; a pus fata in fata organizatii guvernamentale si neguvernamentale din cele doua tari pentru schimb de know-how in acest domeniu; a pregatit cu noi tehnici de lucru specialisti din cele 2 tari care lucreaza cu copiii abandonati si aflati in sistemul social de protectie.

Parteneri

Caritas Moldova

Directia de Asistenta Sociala a Copilului Iasi

Directia de Asistenta Sociala Chisinau

0
de exemplare ale studiului comparativ
0
specialisti (asistenti sociali, psihologi, juristi, coordonatori programe) in protectia drepturilor copilului din sistemul guvernamental si O.N.G. din Iasi si Chisinau au primi gratuit studiul comparativ privind protectia copilului abandonat;
0
specialisti din O.N.G.-uri si din cadrul Directiilor de Asistenta Sociala din Iasi si Chisinau au beneficiat de formare privind tehnici de lucru cu copilul aflat in sistemul de servicii sociale, plasament, asistenta maternala, adoptie;
0
de copii din Iasi si Chisinau aflati in sistemul social de protectie vor primi servicii mai bune si vor avea sansa unui viitor mai bun.

IMPLICĂ-TE! FII PARTE A SCHIMBĂRII!

Îți oferim diverse oportunități de implicare:
Redirecționează 2% către programele Fundației Iosif. Implică-te în campania “Un gest mic face un copil mare!” Fii voluntarul nostru în proiectele desfășurate. Sprijină proiectele noastre prin diverse donații sau idei care să vină în ajutorul copiilor aflați în dificultate.
Completează formularul de contact și vom lua legătura cu tine.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.