Project Description

IMPREUNA PENTRU O SOCIETATE INCLUZIVA

Finantat prin fonduri europene pe linia de buget Phare 2005/017-553.04.02.03.01.103,referinta 03: Masuri de incluziune sociala.

Descrierea proiectului

Acesta este motivul pentru care in perioada ianuarie-decembrie 2008 Fundatia Iosif a desfasurat un proiect ce a vizat calificarea a 30 de persoane de etnie roma domiciliate in comuna Raducaneni, judetul Iasi, aflate in cautarea unui loc de munca sau care lucreaza in agricultura dar au venituri foarte mici, in meseriile de zidar si dulgher.

Rezultate

30 de persoane de etnie roma au urmat un curs de calificare, seminarii pentru dezvoltarea abilitatilor de viata iar la finalul proiectului au primit un set de unelte specifice meseriei in care au fost calificati in valoare de 100 de euro fiecare.

80% dintre beneficiari au reusit sa-si gaseasca un loc de munca in domeniul constructiilor.

cel putin 24 de familii de romi si-au imbunatatit calitatea vietii si copiii acestora au sansa sa beneficieze de o viata echilibrata, sa aiba acces la educatie si ingrijire de calitate si sa se bucure de toate momentele copilariei, cu tot ceea ce face parte din ea.

Impact

Pe termen scurt benefaiciarii au obtinut certificate de calificare recunoscute de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, au dobandit noi abilitati de viata si unelte.
Pe termen lung, au posibilitatea de a obtine un loc de munca sigur si bine platit in domeniul constructiilor, fapt care la poate schimba viata lor si familiei lor.

Parteneri

Primaria Raducaneni,
Fundatia Ecologica Green

0
de persoane de etnie roma au urmat un curs de calificare, seminarii pentru dezvoltarea abilitatilor de viata iar la finalul proiectului au primit un set de unelte specifice meseriei in care au fost calificati in valoare de 100 de euro fiecare.
0%
dintre beneficiari au reusit sa-si gaseasca un loc de munca in domeniul constructiilor.
0
de familii de romi si-au imbunatatit calitatea vietii si copiii acestora au sansa sa beneficieze de o viata echilibrata, sa aiba acces la educatie si ingrijire de calitate si sa se bucure de toate momentele copilariei, cu tot ceea ce face parte din ea.

IMPLICĂ-TE! FII PARTE A SCHIMBĂRII!

Îți oferim diverse oportunități de implicare:
Redirecționează 2% către programele Fundației Iosif. Implică-te în campania “Un gest mic face un copil mare!” Fii voluntarul nostru în proiectele desfășurate. Sprijină proiectele noastre prin diverse donații sau idei care să vină în ajutorul copiilor aflați în dificultate.
Completează formularul de contact și vom lua legătura cu tine.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.